Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. sınıf öğrencileri, Ülkemizde bilimsel Diş Hekimliğinin kuruluşunun 113. yıldönümünde beyaz önlüklerini giydi. Beyaz önlüğün insanlığa hizmet etme değerinin bir sembolü olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, "Bu önlüğü giyerek Diş Hekimi olmaya adım attığınız bugünde itibaren taşıdığınız şevk ve heyecanı hiçbir zaman kaybetmeyin" dedi.

ÇÜ Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen önlük giyme törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel'in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Prof. Dr. Oğuz Yoldaş, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, akademisyenler ile öğrencilerin aileler katıldı.
 
105 Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencisi Beyaz Önlüklerini Törenle Giydi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tören konuşan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, büyük bir vizyonla kurulan Çukurova Üniversitesinin köklü geçmişi ile sağlık hizmetleri ve eğitimi yarışında ülkemizin önde gelen kuruluşlarından biri olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade ederek, nitelikli kurumsal kimliği ve başarılı akademik kadrosuyla her zaman ön plana çıkan Diş Hekimliği Fakültesinin bu gururda önemli paya sahip olduğunun altını çizdi.

Prof. Dr. Tuncel: "Çukurova Üniversiteli Olmanın Bir Ayrıcalık Olduğunu Unutmayın"


Öğrencilere de seslenen Prof. Dr. Tuncel, "Azminizin ve çalışkanlığınızın eğitim hayatınız boyunca sürmesi için elimizden geleni yapacağımızı ve Üniversitenizin tüm kurumlarıyla birlikte her zaman sizlerin yanında olacağını bilmenizi isteriz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çağdaş uygarlık anlayışı ile sizlere verdiği görevleri asla unutmadan, 100’üncü yılına yaklaştığımız Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi ve kazanımlarını benimsemiş bireyler olarak, burada okuduğunuz sürece ve sonrasında Çukurova Üniversitesini en iyi şekilde yüceltmeye ve temsil etmeye devam edeceğinizden hiç kuşkum yok. Çukurova Üniversitesi Öğrencisi olmanın bir ayrıcalık olduğunu unutmadan, güzel bir üniversite hayatı geçirmenizi diliyorum." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yoldaş: "Hekimlik, Hiçbir Meslekte Olmadığı Kadar Usta Çırak İlişkisini İçerisinde Barındırır"
Dekan Prof. Dr. Oğuz Yoldaş da, ÇÜ Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim faaliyetleri, hasta tedavi hizmetleri ve bilimsel araştırmaların büyük bir özen ve çaba ile yürütüldüğünü ifade etti. Hekimlik mesleğinin bilim ile sanatın birlikte icra edildiği bir alan olduğuna değinen Prof. Dr. Yoldaş, "Hekimlik, hiçbir meslekte olmadığı kadar usta çırak ilişkisini içerisinde barındırır. Günümüzde bilgiye ulaşmak oldukça kolaydır ama buna ek olarak fakültemizde eğitime gönül vermiş ustalarımızın her zaman öğrencilerimize, mezunlarımıza destek olmaya devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Öğrencilerimizin azim ve çalışmalarının Diş Hekimliği eğitimi boyunca sürmesini diliyorum." dedi.

Dt: Güler: "Beyaz Önlük Hem Gelenek Hem De Gereklilik"


Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler ise, Diş hekimliği mesleğinin ayrıcalıklarından söz etti. Dt. Güler, beyaz önlüğün hem bir geleneği hem de gerekliliği temsil ettiğini ifade ederek beyaz önlüğün hekimlik mesleği ile simgeleşmiş bir sembol haline de geldiğini söyledi. Üniversite eğitiminin yalnızca mesleki eğitim olmadığını, aynı zamanda entelektüel insan yetiştirmeyi hedeflediğini vurgulayan Dt. Güler, öğrencilere çok kitap okumalarını ve şehirdeki sanatsal aktiviteleri mümkün olduğunca takip etmelerini önerdi.

Kurucu Dekan Prof. Dr. İlter Uzel’in "Beyaz Önlük Önemi ve Tarihi" başlıklı konuşmasının ardından tören daha sonra diş hekimliğine yeni başlayan 105 öğrencinin önlük giymesinin Beyaz Önlük Andının öğrencilere okutulmasıyla sona erdi.