geri dön

Odamızın 16. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Nisan 18, 2016 - Pazartesi günü
Odamızın 16. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Dt.Fatih Güler, “Gücümüzü birlikteliğimizden aldık”

Odamızın 16. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Dt. Fatih Güler, yaptığı konuşmada “Gücümüzü birlikteliğimizden alıyoruz, her konu ve koşulda dik durmaya devam edeceğiz.” dedi.

Divan Başkanlığı Dt. Adem Gonca’nın yaptığı Odamız Genel Kurulu Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÇOK SAYIDA BİLİMSEL TOPLANTI YAPTIK

Diş Hekimliği mesleğinin bulunduğu aşama ve öngörülerinin neler oduğuna ilişkin açıklamalarda bulunarak görev yaptığı dönem içerisinde kendilerini destekleyen meslektaşlarına teşekkür eden Oda Başkanımız Dt. Fatih Güler, “Birlik, beraberliğimizden aldığımız güç bizde lokomotif etkisi yaptı. Mesleğimiz ve meslektaşlarımızın yararına olan çok sayıda bilimsel toplantı yaptık. Yaptığımız her çalışmada hem ülke yararını hem de mesleki yararı önceledik. Bildiğiniz gibi birçok ilçemizde diş hekimi yok. Bakanlık mutlaka homejen dağılımını sağlamalı.” dedi.

ADANA’DA SAĞLIK TURİZMİ GELİŞTİRİLEBİLİR

Bakanlığın Sağlık Turizminden 20 milyar dolar gelir beklediğini ama fakültelerin yabancı dil bilen mezun vermemesinin en önemli açık olduğunu vurgulayan Dt. Fatih Güler, “Sağlık Turizmine Adana açısından baktığımızda öncelikle Bölge Hava Limanının bitmesi ve direk uçuşların olması lazım. Mevcut olan gurbetçi hastalarımız aktarmalı uçuşlardan dolayı gelmekte zorlanıyorlar. Tek uçuşla Adana’da Sağlık Turizmini geliştirebiliriz. Buna inancım tamdır. Gurbetçi hastalarımıza ‘Neden Adana’yı tercih ediyorsunuz?’ dediğimde bana üç sebebi var biri fiyat, diğeri dil bilmediğimiz için anlaşamıyoruz, bir diğeri çok uzun süren randevu veriyorlar diyorlar. Adana’nın en az Antalya kadar tanınması için Portakal Çiçeği Karnavalı, Kebap ve Şalgam Festivali, Altın Koza Film Festivali bu anlamda çok önemli. Dünyada altı binin üzerinde dil konuşuluyor. Ama önümüzdeki yıllarda konuşulan ve geçerli olan dil iki yüz ellilere inecektir. Uzaya çıkan ülkelerin dilleri konuşulacağı için yerelde kalan dillerin yok olması kaçınılmazdır. Bu gün Sağlık Turizmine baktığımızda Macaristan’ın ismi google’de ön planda çıkıyor. Beyrut çıkıyor. Bu 2 ülkenin ortak özelliği hastaların konuşacağı ortak dile sahip olmalarıdır. Macaristan Almanca ve Rusça konuşuyor. Beyrut’ta da Arapça konuşulduğundan tüm Arap kesimine hitap ediyor. Önümüzdeki 50 yıl içerisinde Türkçe’mizin var olmasını ve yaşamasını istiyorsak. Türk dilinde bir ağ kurmak istiyorsak Türkçe konuşan ülkelerle teması arttırmak zorundayız.” dedi.

Faaliyet raporlarının oy birliği içerisinde kabul edilmesinin ardından Dt. Fatih Güler’in başkanlığındaki Dt. Hasan Yaman, Dr. Dt. Hasan Boğa, Dr. Dt. İzzettin Çamurdan, Dr. Dt. Metin Ersoy, Dr. Dt. Oğuzhan Ünal, Dt. Nevin Kilecioğlu, Dt. Buket Uğuz ve Doç. Dr. Emre Benlidayı’dan oluşan liste divana sunuldu. Seçime tek liste gidilecek.